Certifikater og Certificering i 2.1, 2.2, 3.1 og 3.2

 

Der stilles i dag større krav og behov fra industrien på stål certificeringer

Hos Bolte.dk arbejder for at leve op til disse krav og standarder, vi laver løbende egen-kontrol af produkterne som sendes til testning hos vores samarbejdspartner, derudover laver vi løbende stikprøver på leverancerne fra udlandet som allerede er med certifikaterne 2.1 og 2.2.

Generelt stilles der krav om at kvaliteten af stålet kan verificeres, og dermed opnå en garanti eller et bevis på at stålet lever optil de krav der stilles til miljøet. At fremskaffe certificering og certifikat til stålet er ressourcekrævende både tidsmæssigt og økonomisk, det er derfor altid tillagt seperat på en faktura og et estimat på hvor længe gennemtestning af stålet tager kan oplyses hvis det ønskes.

Vi møder oftest et behov Certifikat 3.1 på Rustfri stål og specialt i ISO 4017, ISO 4014, ISO 7040, ISO 7090, ISO 7089 og  ISO 7093, det er muligt at få certifikater i andre ISO og DIN nummer.

Du kan spare tid og penge hvis du allerede fra start af projektet ved at det er nødvendigt at få medleveret et Certifikat i f.eks 3.1, det er næsten umuligt at fremskaffe et certifkat efterfølgende

Du skal være opmærksom på at det er altid omkostningsfuldt at fremskaffe certifikater og ofte tillægges der ekstra leveringstider på stålleverancen, såfremt varen ikke allerede er på lager.

Ønsker du at få en certifikat med din levering?

For at vi kan være bedre og hurtigere til at hjælpe dig med netop de krav der stilles til dit byggeri og projekt vil det være en god idé at overveje hvilket Certifkat og type (2.1, 2.2, 3.1 eller 3.2 du ønsker med din levering, du kan læse længere ned på siden hvad de forskellige typer af certifikater indeholder.

Certifikater i henhold til EN 10204

 Certifikat

Type

Indhold

Udstedes af

2.1

Værkserklæring

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen - med andre ord, producenten oplyser og erklærer at leveringen er i overensstemmelse med det købsaftalen, uden prøveresultater. 

Producenten

2.2

Værksattest

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved ikke-specifik inspektion.

specifikt betyder det at producenten erklærer leverancen i overensstemmelse med odren og der medfølger prøveresultater fra løbende produktion af lignende produkter, dog ikke specifikt prøvning.

Producenten

3.1

Inspektionscertifikat 3.1

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved specifik inspektion. 3.1 inspektionscertifikatet indeholder dermed resultater af alle specificerede prøvninger udtaget fra selve det parti / batch leveres der specifik prøvning. omfanget af prøvningen er udført efter bestillingsnorm og ordre. 

Producentens autoriserede inspektionsrepræsentant uafhængigt af produktionsafdelingen.

3.2

Inspektionscertifikat 3.2

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved specifik inspektion. 3.2 Inspektionscertifikatet indeholder resultater af alle specifirede prøvninger udtaget fra selve partiet / batchen en specifik prøvning. Omfanget af prøvningen er udført efter bestillingsnorm og ordre.

Inspektion påtegnet af fabrikantens bemyndigede repræsentant og enten en inspektion repræsentant navngivet af køberen eller en uafhængig tredjepart kontrollant

Der tages forbehold for ændringer i produktinformation og fremgangsmåde, alt beskrivelse skal derfor betragtes som vejledende