Søg

CERTIFIKATER

Certifikater og Certificering i 2.1, 2.2, 3.1 og 3.2

Der stilles i dag større krav og behov fra industrien på stål certificeringer

Hos Bolte.dk arbejder for at leve op til disse krav og standarder, vi laver løbende egen-kontrol af produkterne som sendes til testning hos vores samarbejdspartner, derudover laver vi løbende stikprøver på leverancerne fra udlandet som allerede er med certifikaterne 2.1 og 2.2.

Generelt stilles der krav om at kvaliteten af stålet kan verificeres, og dermed opnå en garanti eller et bevis på at stålet lever optil de krav der stilles til miljøet. At fremskaffe certificering og certifikat til stålet er ressourcekrævende både tidsmæssigt og økonomisk, det er derfor altid tillagt seperat på en faktura og et estimat på hvor længe gennemtestning af stålet tager kan oplyses hvis det ønskes.

Vi møder oftest et behov Certifikat 3.1 på Rustfri stål og specialt i ISO 4017, ISO 4014, ISO 7040, ISO 7090, ISO 7089 og  ISO 7093, det er muligt at få certifikater i andre ISO og DIN nummer.

Hvad er et 3.1 certifikat

Et 3.1 Certifikat er et certifkat, der sikrer, at produktet lever op til de krav der stilles på den enkelte norm; (ofte DIN / ISO / EN normer). Eksempelvis at stålstyrken på en bolt, som minimum kan klare en forudbestemt styrke (afhængig af dimension, stål og behandling). Disse krav er din garanti for, at den fremstillede bolt fx. ikke knækker under tilspændingen. Der er ved 3.1 Certifikat en helt bestemt process, for hvordan et 3.1 certifikat bliver produceret i henhold til EN 10204 / 3.1. Dette kan du læse mere om på tabellen nedenfor.

Spar tid og penge

Du kan spare tid og penge hvis du allerede fra start af projektet ved at det er nødvendigt at få medleveret et Certifikat i f.eks 3.1, det er næsten umuligt at fremskaffe et certifkat efterfølgende, med mindre det allerede eksistere på det pågældende produkt, alternativt er det en lang process at gå tilbage og få en certifikat på. Husk altid at bestille det fra start af.

Hvad koster et certifikat

Du skal være opmærksom på at det er altid omkostningsfuldt at fremskaffe certifikater, grundet test og dokumentation. Dette kan også være med til at der kan forekomme ekstra leveringstid, hvis produktet ikke allerede eksistere i den norm, form og størrelse som der ønskes levering på. Der findes mange forskellige priser og afhænger altid af hastighed, findes produktet allerede med certifikat og hvilken type af certifkat, ring eller skriv til os, så kan vi guide dig og oplyse priser.

Ønsker du at få en certifikat med din levering

For at vi kan være bedre og hurtigere til at hjælpe dig eller din virksomhed, med at skaffe et certifikat i forbindelse med din leverance, så overvej allerede inden bestilling, nødvendigheden og hvilket certifikat der skal medleveres til produktet. Vi leverer oftest 3.1 certifikat med på vores befæstigelse, specielt til offshore- og vindmølleindustrien.

Certifikater i henhold til EN 10204

Certifikat

Type

Indhold

Udstedes af

2.1

Værkserklæring

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen - med andre ord, producenten oplyser og erklærer at leveringen er i overensstemmelse med det købsaftalen, uden prøveresultater.

Producenten

2.2

Værksattest

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved ikke-specifik inspektion.

specifikt betyder det at producenten erklærer leverancen i overensstemmelse med odren og der medfølger prøveresultater fra løbende produktion af lignende produkter, dog ikke specifikt prøvning.

Producenten

3.1

Inspektionscertifikat 3.1

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved specifik inspektion. 3.1 inspektionscertifikatet indeholder dermed resultater af alle specificerede prøvninger udtaget fra selve det parti / batch leveres der specifik prøvning. omfanget af prøvningen er udført efter bestillingsnorm og ordre.

Producentens autoriserede inspektionsrepræsentant uafhængigt af produktionsafdelingen.

3.2

Inspektionscertifikat 3.2

Erklæring om overensstemmelse med købsaftalen med angivelse af resultater opnået ved specifik inspektion. 3.2 Inspektionscertifikatet indeholder resultater af alle specifirede prøvninger udtaget fra selve partiet / batchen en specifik prøvning. Omfanget af prøvningen er udført efter bestillingsnorm og ordre.

Inspektion påtegnet af fabrikantens bemyndigede repræsentant og enten en inspektion repræsentant navngivet af køberen eller en uafhængig tredjepart kontrollant

Der tages forbehold for ændringer i produktinformation og fremgangsmåde, alt beskrivelse skal derfor betragtes som vejledende