Søg

NON STANDARD

Carbon

Carbonstål og rustfrit stål er begge metaller, der anvendes i en bred vifte af kommercielle og forbrugerapplikationer. Den væsentligste forskel mellem de to er i de komponenter, der tilføjes til stålet for at gøre den nyttig til de tilsigtede formål.

Super Duplex

Super duplex rustfrit stål er generelt mere komplekse, mere højt legerede materialer med PREn (Pitting Resistance Equivalent Number) = 40,0 og giver endnu højere styrke og korrosionsbestandighed, der gør dem velegnede til meget krævende applikationer til eksempelvis offshore marine ingeniørarbejde.

1
2

Hastelloy

Hastelloy har enestående modstand over stærkt oxiderende og reducerende midler, hvilket gør det til et godt valg fra moderate til svære ætsende miljøer. Det bruges almindeligvis til rør og ventiler i kemisk forarbejdning og petrokemiske industrier. Det bruges også i atomreaktorer og kemiske reaktorer, og er fremragende til trykbeholdere og varmevekslere.

Incoloy

Incoloy's høj temperatur styrke og modstandsdygtighed over for havvand, saltvand, gasser med højt indhold af svovlbrint og chlorid gør den ideel til brug i olie- og gasindustrien. Det bruges også til propelleraksler, kemisk udstyr, gasturbiner, fly og tankvogne. Legering Incoloy med andre elementer kan yderligere øge dets modstand over for kemisk ætsende miljøer som svovlsyre og fosforsyrer.

3
4

Inconel

Inconel-legeringer er oxidations- og korrosionsbestandige materialer, der er velegnede til service i ekstreme miljøer, der udsættes for tryk og varme. Når det opvarmes, danner Inconel et tykt, stabilt passiverende oxidlag, der beskytter overfladen mod yderligere angreb. Inconel bevarer styrken over et bredt temperaturområde, attraktivt til applikationer med høje temperatur, hvor aluminium og stål ville komme til at falde som følge af termisk inducerede krystal ledige stillinger.

Monel

Monel er en gruppe af nikkellegeringer, primært sammensat af nikkel (op til 67%) og kobber, med små mængder jern, mangan, kulstof og silicium. Stærkere end rent nikkel, Monel legeringer er resistente over for korrosion af mange stoffer, herunder hurtigt flydende havvand. De kan let fremstilles ved varm- og koldbearbejdning, bearbejdning og svejsning.


5
6

Non Ferrous

I metallurgi er Non ferrous-metal et metal, herunder legeringer, der ikke indeholder jern (ferrit) i mærkbare mængder. Generelt dyrere end jernholdige metaller. Non ferrous-metaller anvendes på grund af ønskelige egenskaber såsom lav vægt (fx aluminium), højere ledningsevne (fx kobber). Non ferrous metaller kan kategoriseres til (Aluminimu, Kobber, Messing, Sølv og Bly

Plast

Engineering plast er en gruppe af materialer, der har udviklet sig hurtigt de seneste år for at blive afgørende for mange industrielle applikationer. En bred vifte af mekaniske, fysiske og termiske egenskaber er nu dækket af de mange tilgængelige kvaliteter, og deres brug fortsætter med at vokse. Udskiftning af traditionelle metalliske materialer er muligt med vægtbesparelser, ofte en vigtig fordel.

7
8

Rustfri

Rustfri stål er som ordets betydning, modstandsdygtig stål imod rust. Dette kan selvfølgelig beskrives i en mere teknisk forstand: For at stålet kan defineres som "Rustfri" skal stålet have et minimum indhold af chrom på ~11.5%, og dermed er stålet resisten for korrosion. Dog skal man være opmærskom på forhold som syre og havvand ifht. korrosion.

Titanium

Titanium er et let, stærkt metal med en naturlig modstandsdygtighed mod hav- og klorcorrosion. Det har den højeste styrke til vægtforholdet af ethvert metal, og selv i sin ulegerede form er den så stærk som nogle stål, men omkring 45% lettere.