Søg
Tilbage til alle

Rustfri Stål

I almindelig forstand er rustfrit stål et ståloxid med et minimumsindhold på mindst 10,5% krom. Dette Chromimum giver beskyttelsesevnen til stålet, hvilket hjælper det med at modstå korrosion. Når det bruges til fastgørelsesmidler, møtrikker, bolte og gevindprodukter er rustfrit stål omfattet af ISO 3506, i del 1, 2 og 4.

A2 rustfrit kaldes ofte 'Type 304' og indeholder 18% krom og 8% nikkel. Selvom A2 er egnet til applikationer i et udendørs miljø, kan rustfri A2 få pletter over tid. Det er resistent over for steriliserende opløsninger, fødevarer og uorganiske kemikalier og bruges i vid udstrækning i fødevareproduktions- / tilberedningsindustrien. Når det bruges af Maskintekniker ogentreprenører, bruges A2 rustfrit i eksterne applikationer eller med meget udsatte applikationer, hvor HDG-produkter anses for uegnet.

A4 rustfrit kaldes ofte 'Type 316' og indeholder det samme 18% krom og 8% zink, men med tilsætning af 2-3% molybdæn, der giver den ekstra modstand deraf navnet 'A4' eller 'Type 314'.

A4 omtales ofte også som 'Marine Grade' og har det højeste niveau af korrosionsbestandighed. Sådan er kvaliteten A4, at den bruges til kirurgiske implantater og anvendes ligeledes undervandsinstallationer eller miljøer hvor det er meget vådt.

Kort sagt: Både A2 og A4 er ekstremt korrosionsbestandig og derfor særdeles velegnet til udendørs miljøer, fødevareindustrien samt vindmølle industrien.

Her på bolte siden vil du opleve af vores produkter kan beskrivese som både A2, A4, A2-70, A4-80 og flere betegnelser, I dette tilfælde er værdierne efter A2 eller A4 en betegnelse for stålklasse, altså hvor stærk stålet er, A4-80 er som standard den stærkeste, der findes producenter der kan opretteholde A4 bolte med en stålklasse svarende til ~10.9 fx. BUMAX.

Søger du mere info om de mekaniske egenskaber på rustfri stål:

Kommentarer
Skriv en kommentar Luk